Home Despre noi Call book Concursuri Articole Repetoare APRS Retea de urgenta EME Linkuri Bazar Contact

Ziua internationala a radioamatorilor. Simpozion

In fiecare an ziua de 18 aprilie este dedicata radioamtorilor din intreaga lume... La aceasta data in anul 1925 se infiinteaza IARU, Uniunea Internaţională a Radioamatorilor. De atunci si pana azi radioamatorismul a fost in fruntea cercetarilor si experimentelor de radiotehnica contribuind la dezvoltarea tehnicilor de comunicare prin unde hertziene de la "scanteie" la modulatii in spectru de radiofrecventa imprastiat. "Hardware"-ul initial al radioamatorului a fost in totalitate "home-made" ajungand azi la optiuni dintre cele mai diverse printre care o aparatura care nu se mai concepe fara DSP (digital signal processing) iar folosirea SDR (software designed radio) este la ordinea zilei. 

Traditia aradeana de mai bine de 80 de ani de radioamatorism a urmat linia inaintasilor care prin perseverenta, daruire si competenta au inscris Aradul in randul localitatilor tarii cu miscare radioamatoriceasca puternica. Amintesc, exhaustiv cateva nume care au marcat aceasta traditie: Pr. Stefan Rusu YR5AR, Sztolar Eugen YR5DO, Toth Ladiszlau YO2BT, Szegedi Stefan YO2BZ, Patuss Ioan YO2IU s.a. ei sunt deja sk.

Pentru a marca acest evenimet CSRA organizeaza un simpozion de comunicari tehnice la care asteptam colaboratori. Pana acum si-au anuntat intentia de participare (lista ramanand deschisa) urmatorii:

Atanasiu Iulian, Popa Adrian: APRS in Arad prezent si perspective.

Nicolae Balica: Antene si adaptari.

Ioan Chis: Calculul si constructia unui etaj final pentru unde scurte cu tubul GU46.

Francisc Visky: Receptor SDR pe 40 de metrii.

Termenul de finalizare a lucrarilor este: 26 Martie 2011, ele se vor include intr-un caiet program al evenimentului.

Expunerile vor avea o durata de maxim 15 minute iar formatul de prezentare va fi de tip "powerpoint".

Locatia de desfasurare a evenimentului va fi la Restaurantul Perla Muresului in 16 aprilie 2011 cu incepere de la ora 10:00 a.m.

Programul preconizat:

10:00-10:30 Sosirea participantilor
10:30-11:00 Raportul despre sedinta FRR
11:00-12:00 Prezentarea comunicarilor
12:00-12:30 Impartirea QSL-urilor
12:30-13:00 Discutii libere, cafea, bere etc.

 

Va asteptam!
YO2MHF

« inapoi

Sponsori

Copyright © 2011 Radio Club Admira Arad.