Home Despre noi Call book Concursuri Articole Repetoare APRS Retea de urgenta EME Linkuri Bazar Contact

Ziua Mondiala a Radioamatorilor sarbatorita si la Arad.

Acum 86 de ani s-a infiintat Uniunea Internationala a Radioamatorilor. Radioamatorii aradeni s-au intalnit in sala restaurantului Perla Muresului pentru a marca acest eveniment important din istoria telecomunicatiilor. Peste tot in lume dar si in tara se sarbatoreste acest eveniment. Aradenii au optat pentru un simpozion cu teme radioamatoricesti de interes.

Asa cum s-a anuntat in program, au fost prezentate si unele aspecte de la Adunarea Generala a F.R.R. precum si noutatile care urmeaza a se aplica in activitatea Clubului. Delegat la aceasta adunare a fost YO2MHF.

Au urmat apoi prezentarile, Nicu Balica sustinand o interesanta comunicare despre "Antene si adaptari", iar Francisc VISKY a vorbit despre un receptor "SDR-40m", un software radio pe 40 de metrii. Expunerile au avut un ecou pozitiv lucru demonstrat de discutiile si demonstratiile practice care au urmat.

La sfarsit a urmat cea mai importanta actiune sustinuta de QSL-managerul Clubului, YO2MIL, Geni care a definit momentul ca fiind: "clipa impartirii recoltei!".  Radioamatorii primind cardurile de confirmare, QSL-urile, a legaturilor lor cu cele mai indepartate colturi ale lumii.

A urmat apoi un moment liber, informal, in care care cei prezenti, mai bine de de 35 de radioamatori activi, si-au impartit presiile. Opinia lor a fost ar merita repetata din cand in cand o asemenea actiune reusita.

A consemnat si documentat foto, YO2MHF.

« inapoi

Sponsori

Copyright © 2011 Radio Club Admira Arad.