Home Despre noi Call book Concursuri Articole Repetoare APRS Retea de urgenta EME Linkuri Bazar Contact

Ban Bela, YO2BYD, SK!

Am ramas dator lui Bela cel putin cu o vizita… Il intalnisem la Arad in compania unui renumit radioamator constructor, tot din Pecica, Billi Ioan, YO2BUG. Era cu putin timp inaintea evenimentului Simpo Pecica din acest an 2011, ocazie cu care mi-a vorbit cu entuziasm despre eveniment desi stia (mi-a dat de inteles) ca altcineva se va ocupa de detalii.

Mi-a spus despre albumul lui in care erau trecute cu lux de amanunte evenimentele organizate de el sau la care a participat impreuna cu radioamatorii pecicani si din judeti si ar fi trebuit sa trec pe la el sa discut despre includerea unor date si fotografii din albumul sau in editia a II-a a brosurii depsre Istoria radioamatorismului ardean. Si, desi i-am promis sa trec pe la el, nu a fost sa fie, crezand ca mai este timp… Dar timpul nu ne apartine…

Am scapat ocazia si la Simpo Pecica crezand ca este mai important sa-mi strang colectia si sa ajung cat mai repede acasa. I-am transmis, ceea ce a fost mai usor si comod pentru mine, salutari si sanatate, prin Vasile Ciobanita, YO3APG in compania caruia s-au dus catva sa-l viziteze si  sa-I inmaneze diploma de onoare emisa cu ocazia aceasta pentru el.

Imi va lipsi energia lui, entuziasmul si daruirea cu care se implica in tot ceea ce a insemnat pentru el activitatea pedagogica dar si radioamatoriceasca.

Sper ca in memoria lui Bela Simpo Pecica sa-I poarte numele …

Clubul Sportiv Radioclub Admira transmite sincere condoleanta familiei si cunoscutilor celui care a fost un mare promotor al radioamatorismului din judetul Arad.

 

Atasez mai jos si necrologul trimis de Vili, YO2MBG, radioamatorilor spre instiintare:

 

In cursul diminetii de 14 Iunie 2011 dupa o lunga suferinta a incetat sa mai bata inima celui care a fost YO2BYD-Ban Adalbert.

Nascut la data de 22.09.1947 sef de radioclub la clubul YO2KBB din anul 1975, multicampion, maestru al sportului, initiatorul principal si organizator al editiilor de la Simpo Pecica, mentorul a majoritatii radioamatorilor din localitatea Pecica Judetul ARAD.

Dupa 6 ani de suferinta grea azi organismul lui a incetat lupta cu viata lasind in urma un gol si durere mare in inimile celor apropiati dar si in inimile radioamatorilor. Cum spunea cineva a plecat dintre noi un pilon important al radioamatorismului aradean.

Trupul neinsufletit, pina la inmormintare, va fi depus intr-un cavou din Pecica (nu stim inca data si ora).

Despre activitatea lui gasit un scurt istoric pe site-ul:

 

http://yo2byd.blogspot.com/2010/02/yo2byd-yo2kbb-pecica-ar-yo2byd-bela_25.html

 

Sa-i fie tarana usoara.

« inapoi

Sponsori

Copyright © 2011 Radio Club Admira Arad.