Home Despre noi Call book Concursuri Articole Repetoare APRS Retea de urgenta EME Linkuri Bazar Contact

Primul meu concurs...

Fiind pe acasa am decis sa particip la cea de a III-a editie a Concursului Memorial YO2RA cu atat mai mult cu cat originile acestui concurs se leaga de sarbatorirea a 80 de ani de radioamatorism aradean in a carei documentare am avut rolul de a identifica documentele de infiintare a primei asociatii din Arad, infiintare ce dateaza din anul 1929.

Cu cat se apropia mai mult ora concursului deveneam mai agitate dar si emotionat pentru ca idée nu aveam cum ma voi comporta in focul concursului.

Cu cateva minute inainte de inceperea concursului am testat aparatura. Totul functiona corect, din pacate zgomotul de banda era infernal cel putin aici, in ceea de a doua mea locatie, Moneasa.

Ascultand banda am aflat de cele cinci minute de liniste care trebuie sa preceada concursul.

Ora 03:00:01 PM, UTC, Nelu-YO2BLX da startul (cel putin din orizontul meu de auzire…), am fost a doua lui legatura…

Banda suna ca o furtuna… eterul ferbea iar eu inca, ma tot miram de prima mea legatura oficiala de concurs.

M-am trezit dupa 6(sase) minute cand l-am auzit pe YO2KEP caruia i-am trimis numarul meu … doi. El era deja la optesprezece! Atunci am realizat ca trebuie sa ai ritm, viteza si constanta in modul de realizarea a legaturilor.

Dupa o jumatate de ora ajung si eu sa fac doua legaturi pe minut dar destul de repede se epuizeaza indicativele pe care le pot auzi.

Moneasa este inconjurata de lantul muntos Codru Moma iar eu calaream 100 Watt intr-o filara FD-4. Eram un QRP fata de bubuiturile “legal power” cu care veneau unii!

As fi dorit tare mult sa lucrez si cu YO2II, era argint viu , parca lucra cu “salt in frecventa”. Ba era aici ba era acolo culegand puncte pretioase. Nu l-am putu ajunge…

Emotionat am inceput etapa a doua mai repede dar Doru-YO2AMU mi-a atras atentia ca mai este un minut… am revenit la 04:02 PM, UTC si am reusit sa schimbam controale eu cu 19 el cu 39!

In ultimul minut mai reusesc sa schimb controale cu YO2BUU si YO2MAB, cu seria 35 respectiv 36. Apoi s-a auzit vocea grava a lui Nelu-YO2BLX: “Concursul s-a terminat”!

Ma eliberez de stransoarea castilor dar vajaitul continua in urechi dublat de o durere de cap consistenta, dar care a mai slabit dupa un pahar de bere rece.

Pe cati nu i-am auzit? Cati nu m-au auzit? Intrebari retorice dar care ma imping catre a perfectiona tehnica dar si modul de abordare al unui concurs.

 

73 de YO2MHF, Feri

« inapoi

Sponsori

Copyright © 2011 Radio Club Admira Arad.