Home Despre noi Call book Concursuri Articole Repetoare APRS Retea de urgenta EME Linkuri Bazar Contact

Intalnirea de toamna a radioamatorilor aradeni

O zi de toamna tarzie cu soare, sambata, 1 ocombrie 2011 in care radioamatorii aradeni s-au intalnit la Perla Muresului. Cu incepere de la ora 10:00 au inceput sa soseasca primii participanti. Pana aproximativ la ora 11 o cafea reconfortanta a animat socializarea de inceput si schimbul de impresii accumulate peste durata verii care, parca se prelungea in toamna…

 Dupa schimburile de impresii s-a trecut la prezentarea “ordinii de zi” asa cum se anuntase initial:

-                          Quo Vadis… radioamatorismul aradean? O succinta prezentare la sfarsitul careia s-a cerut radioamatorilor sa-si spuna parerea si sa propuna actiuni pentru revigorarea acestui hobby mai ales in randul scolarilor si tinerilor. Propunerile se vor sintetiza in cadrul intalnirii din decembrie a.c., urmand ca la Adunarea Generala din 2012 sa fie prezentata ca program de lucru si apoi aprobata.

-                          In cazul colaborarii cu I.S.U. (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta) s-a avut in vedere renoirea membrilor celulei formate din radioamatori urmand ca sa se aleaga un responsabil si un adjunct a carei identitate urmand sa fie transmis la F.R.R. De asemenea s-a propus si o aplicatie practica care sa testeze nivelul de dotare si modul in care membrii celulei pot interactiona in situatii deosebite.

-                          Activarea unui repetor local pe lungimea de unda de  70 cm, ca o necesitate a fost propus ulterior. Dupa prezentarea problemelor tehnice s-a hotarat achizitionarea unei antene pentru care, pe loc s-a organizat o “colecta” care s-a incheiat cu un success nesperat strangand-se suma necesara.

In timpul intalnirii, nelipsitele QSL-uri au produs bucurii pentru cei care au primit confirmarile legaturilor efectuate.

A urmat o a doua tura de socializare de data aceasta in jurul unui amplificator de putere a carui date constructive au fost prezentate in cadrul Buletinului Informativ de catre YO2BLX. Acum am putut admira si realizarea practica.

O intalnire reusita, animata la care au participat 25-30 de radioamatori din Arad.

 

73 de YO2MHF

« inapoi

Sponsori

Copyright © 2011 Radio Club Admira Arad.