Home Despre noi Call book Concursuri Articole Repetoare APRS Retea de urgenta EME Linkuri Bazar Contact

Primul concurs din sediul de club ADMIRA

Premisele participarii C.S. Radioclub ADMIRA la una din concursurile importante din tara au inceput de sambata 19 ianuarie 2013 cand am constatat ca antena montat in vara  nu lucreaza bine in banda de 80 de metrii, lucru de altfel banuit. Acesta a fost planul A. Planul B consta din folosirea unui AT care poate regla dezacorduri mai severe si nu este asa de gingas ca si AT-30 de la TxRx-ul meu.

YO2BUU a pus la dispozitia Clubului AT-ul lui, chiar cu riscul de a numai lucra de acasa. Dar a cazut si acest plan B. Planul C consta din a monta un dipol tot de la Samu. Ne mai avand timp am convocat echipa Feri-Samu-Vili si duminica 20 ianuarie a.c., dupa masa si am montat antena in niste conditii meteo pe care nu le voi descrie... 

Efortul a fost rasplatit, in sensul ca antena putea fi acordata doar pe portiuni si bine, numai sub 3680 kHz, deci zona in care nimeni nu cobora in concurs (toti se inchesuiau pe la 3705 kHz).

Luni 21 ianuarie am constat ca va fi o problema sa lucram asa totusi am incercat. Vili a facut tot ce a fost posibil eu l-am secondat si m-am minunat de dexteritatea cu care vorbea, scria cu o mana pe tastatura si cu alta manevra statia. La club a venit si Mircea,  YO2MLM care isi astepta... randul. Vazand ca Vili se chinuie cu FT897, s-a dus acasa si a pus la bataie Kenwoodul sau care avea o plaja mult mai larga de acord astfel ca a crescut viteza de inscriere in log.

Cu cele 99 de legaturi in log, zic ca ne-am descurcat onorabil lucrand pentru prima oara de la un sediu de club postdecembrist aradean.

Multumesc aradenilor, (circa 20) si pentru participarea consistenta YO lucrand din HA (care au fost activi cu DX). Deasemenea se cuvin aduse multumiri tinerilor care au avut curajul infruntarii unui concurs. Felicitari Larisa, YO2MKF si Belutzi, YO2MKM!

Am fost felicitati si de FRR pentru organizare si participare.

Am atasat cateva poze de "mobil" de la acest important eveniment.

...73 de YO2MHF

« inapoi

Sponsori

Copyright © 2011 Radio Club Admira Arad.