Home Despre noi Call book Concursuri Articole Repetoare APRS Retea de urgenta EME Linkuri Bazar Contact

QTC-400 la Arad

Un scurt istoric al QTC-ului arădean

(cu ocazia QTC-ului cu numărul 400)

 

 

 

Am fost rugat să scriu câteva rânduri referitor la QTC-ul arădean ... de la începuturi şi până în prezent. La început m-am întrebat pentru pentru ce? Cei interesaţi au participat şi ştiu despre ce este vorba, iar pe cine nu a interesat acest subiect, nu vor fi curioşi nici de acum încolo.

Totuşi m-am hotărât să scriu căteva rânduri pentru că, (poate) sunt persoane care nu au putut participa, din diverse motive, le aceste emisiuni sau poate sunt şi unii dezinformaţi despre acest subiect.

Totul a început în anul 2005, în luna August când, regretatul YO2BYD, Béla a ajuns la spital. Ne auzeam cu el în fiecare seară în jurul orei 20, să mai discutam şi să-l susţinem în necazul pe care l-a avut în aceea vreme. I-am povestit că mai ascult joi seara un QTC, pe cel de la Deva (apucasem să instalez o antena Triostar, şi îi auzeam bine), şi că era destul de interesant ce se discuta acolo. Béla a zis să organizăm şi noi un QTC, de ce nu...

Aşa am pornit şi noi primul QTC în data de 18 August 2005, când au participat 14 radioamatori. Vestea QTC-ului s-a răspândit repede şi nu au întărziat să apară... cărcotaşii dar şi cei care sustineau această acţiune. La ediţia cu numerele 5-6 când colectasem deja câteva adrese, am trimis QTC-ul şi via e-mail. Primisem două scrisori! Una de la YO2BPZ – Adrian (Deva) şi alta de la regretatul YO3APG –Vasile. Ambele erau pline de încurajare şi susţinere morală care la momentul respectiv au fost binevenite.

A trecut timpul şi am parcurs împreună multe, am şi sărbătorit în limita posibilităţilor fiecare eveniment mai important.

Mulţumit QTC-ului (zic eu ) am reuşit să reinstalăm repetorul de pe vîrful Şiria ( R2 ), dupa ani de zile de nefuncţionare. Am sărbatorit, organizând concursuri pentru ediţiile de QTC 50, QTC 100, QTC 200.

La QTC 300 din 09.06.2011, am zis că mi-a ajuns şi am vrut să opresc transmiterea, fapt care s-a şi întâmplat pentru câteva săptămâni. Coincidenţă sau nu, YO2BYD era iar la spital şi a zis un lucru pe care nu l-am crezut dar care mă frământă de atunci: oare de unde a stiut, sau ce a simtit el atunci când a spus în cadrul unui QTC: « Am ascultat primul QTC din spital şi iată şi ultimul meu QTC îl ascult tot în spital... ».

În cursul dimineţii de 14 Iunie 2011, după o lunga suferinţă a încetat să-i mai bată inima. După un timp pornise, un aşa zis înlocuitor, numit Buletin Informativ. După multe discuţii am ajuns la soluţia că mai ţin aceste emisiuni până se găseşte o persoană care să preia şi să meargă mai departe.

Din diverse motive a fost amânată preluare transmisiei QTC-ului de către o altă personă aşa că am hotărât să mă opresc la o cifră rotundă, fie că se va prelua de cineva transmisia, fie că nu. Acesta a fost QTC-ul cu numărul 333. Între timp s-a rezolvat transmisia de către alţi colegi şi iată ajunşi la ediţia 400.

Între timp am aflat că acest QTC nu este primul din Arad. Au mai fost pe vremuri transmisiuni similare dar despre asta las povestească pe cei care vor şi au participat la aceste ediţii de prin anii ‘80.

Felicit şi pe această cale pe toţi participanţii la QTC-uri şi urez: ”La mai multe!”.

Ar fi multe de scris dar nu vreau să uit pe cineva sau să jignesc pe cineva aşa că un călduros 73 până la QTC-500!

 

 

YO2MBG-Vili  

« inapoi

Sponsori

Copyright © 2011 Radio Club Admira Arad.