Home Despre noi Call book Concursuri Articole Repetoare APRS Retea de urgenta EME Linkuri Bazar Contact

Despre întălnirea de la Pecica

Cea de a XIII-a întălnire internaţională al radioamatorilor a avut loc la Pecica în Sala Sporturilor de la întrarea în oraş venind dinspre Arad. Meritul succesului întălnirii se datorează Primăriei prin primarul Antal Petru şi radioamatorilor pecicani şi arădeni din cluburile Admira YO2KBB şi YO2KBQ. Au fost înregistraţi circa 230 de radioamatori, unii au venit cu prieteni, apropiaţi, familie etc.

La deschidere Antal Petru, radioamator şi el a accentuat importanţa păstrării tradiţiei acestor adunări şi s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celui care a fost sufletul şi organizatorul întălnirilor de la Pecica.

Cu siguranţă că multe componente şi piese radioamatoriceşti au găsit noi proprietari în cadrul târgului care a funcţionat până la ora 13. Desciderea oficiala a avut loc la ora 10:30.

Au fost făcute două scurte prezentări de către Lucian, YO2LSD despre evoluţia radioamatorismului din perspective tehnice şi de către Hansi, YO2BUG depre o staţie "handy", în banda de doi metri, construită cu componente clasice la sfărşitul anilor nouzeci. O construcţie "state of art"...

În cadrul târgului a fost "prezent" numărul dublu 1-2/2016 al revistei Radiocomunicaţii şi radioamatorism al F.R.R., din păcate interesul nu a fost cel scontat.

Au primit diplome cei care au câştigat în concursul memorial YO2RA-2016 şi cei care au avut activităţi deosebite prin participare la diverse acţiuni, de exemplu participarea, alătur de ISU Arad, la exerciţii de salvare în cazul situaţiilor de urgenţă.

Pixurile personalizate cu ocazia ediţiei 500 al QTC de Arad au fost distribuite tuturor celor care au accesat repetorul R2 cu ocazia acestei emisiuni.

Întălnirea a luat sfârşit prin consumarea în comun al unui gulaş tradiţional oferit de Primăria Pecica.

Să ne revedem la Pecica şi în 2017!

« inapoi

Sponsori

Copyright © 2011 Radio Club Admira Arad.