Home Despre noi Call book Concursuri Articole Repetoare APRS Retea de urgenta EME Linkuri Bazar Contact

Trauma post covid...

Au trecut, mai bine de  doi ani de la pandemia care ne-a afectat pe toți. Pe unii într-un fel pe alții în altfel. Radioamatorii au avut totuși un hobby care a putut menține comunicarea între ei și lumea. Însă din diferite motive unii s-au despărțit de esența radioamatorismului adică de comunicare. Atunci când stai în fața stație de emisie-recepție și vorbești la microfon sau transmiți semnale în cod Morse ești față în față cu interlocutorul, îi vorbești. Nu vorbești în spatele lui despre el sau despre alții. Comunici direct. Această comunicare directă, câtă a fost ea a fost, poate, foarte afectată în această perioadă.

Nu s-au mai transmis QTC-uri, nu s-a mai folosit nici repetorul care între timp s-a stricat, de aceea Radioclubul Județean Admira va deschide un canal ”Whats up” YO2ADMIRA prin care, clubul, membri, membri fondatori și alții vor putea  comunica deschis centrat pe radioamatorism și propuneri de activități legate de hobby cât și măsuri pe care le întrevăd pentru dezvoltarea radioamatorismului arădean și din județ.

Deși sunt deja cinci metode de comunicare: e-mail, pagina de face book Radioclub Admira și pagina de internet www.yo2kbq, repotorul pe 2 m și cel pe 0.7 m totuși există dorințe centrifuge de a găsi noi canele de comunicare cu toate că nici una din cele existente nu sunt folosite. 

Totuși, poate acest nou canal YO2ADMIRA vă va face să ne vindecăm. Poate, poate... Depinde de noi!

73 de YO2KBQ op. Feri

 
 

« inapoi

Sponsori

Copyright © 2011 Radio Club Admira Arad.